Schemat klart!

Schemat är nu helt klart och ligger ute här på sidan, ni kan klicka på vissa av punkterna och läsa lite mer om dem, medan andra fortfarande väntar på lite mer information från den som håller i punkten.

DSC_0306(Bilden har inget med övrigt att göra. :) )

Jag hoppas vi ses!

Vinterljus 2015

Nu är det dags att boka 13-15 februari för ett nytt Vinterljus! I år är temat inspirerat av de många disskusionerna om jämställdhet och problem med sexism på lajv, vi kommer även fördjupa oss i makt, missbruk och bruk av det, inlajv så väl som offlajv.

I år kommer jag dock ha en minsta anmälankvot för att arrangera det, den är på 20 personer den första februari, så peppa alla ni känner som borde vara med att komma!

makt

Tre workshops och en utställning klart.

Det går bra det här! Vi har nu några workshops klara, Sång med Madde, Magdans med Åsa och Vad definierar en kultur med mig (Emma). Det kommer komma ännu fler, så kom ihåg att hojta till ifall du har en idé om nåt som skulle passa in under temat Kultur.

Äppelplockerskor från Ljusordern.

Äppelplockerskor från Ljusordern.

Det är även bestämt att det ska hållas i en utställning av lajvkläder. Den går ut på att ni alla tar med (ni som vill och har möjlighet iaf) några snygga plagg som vi märker upp med vilken kampanj och vilken folkgrupp kläderna hör till. Sen hänger vi upp dem (har ni provdockor får ni gärna ta med dem så kan vi skylta snyggt) så att alla kan gå och titta på kläderna. Det är bra om man även skriver vem som äger kläderna, så vet man vem man ska fråga ifall det är nåt man undrar över.

Nytt namn och snart kör vi igen!

Efter ett lååångt uppehåll här kör vi igång igen, till att börja med, nytt namn! Vinterljus istället för Januarievent. Varför? För att Januari är en fattig månad för många och för att kunna göra eventet lite mer flexibelt så döps det om till ett namn som inte har med en månad att göra.
Vinterljus blir det nya namnet, det är tänkt att sprida lite ljus bland oss lajvare här uppe i norr, där vintern ofta är ganska lajvfattig och mörk.

I år blir eventet ganska många månader senare än januari, nämligen i april. Varför? Därför att det passar mig (Emma) som huvudarrangör bäst. Jag hoppas att det ska passa alla er andra riktigt bra åxå!Finkultur

Årets tema är Kultur. Det är ett tema som tillåter ganska mkt: Träna på kulturspel, hur får man fram en bra kultur och håller den inlajv? Hur skiljer man på olika kulturer? Matkultur? Finkultur som dans och sång på lajv. Osv.
Har du en idé som du tycker passar ihop med detta tema? Maila mig! Har du en idé som du inte riktigt vet om den passar in? Maila och prova den, jag är öppen för många idéer.

Hoppas vi syns!

Lajvloppis och vapenutställning

Har du något lajvföremål som du inte längre har användning av? Ta med det till Januarieventet och sälj på lajvloppis under rasterna och kvällarna på eventet.

Vi kommer även att ha en liten utställning av boffervapen på övervåningen, så har du nåt litet udda vapen som du tycker förtjänar att visas upp, ta med det! Märk vapnet med ditt namn och kanske lite fakta om det (enklast med en lapp som man kan knyta fast).
Har du ett helt vanligt vapen kan du ta med det åxå, det kan vara intressant att jämföra med andra vapen.

Boffervapen

Fighting for real!

Nu är det bestämt att Pete ‘Peregrin’ Nash kommer till eventet och på lördag förmiddag kommer han att hålla lektion i hur man slåss snyggt och övertygande. Pete var med på några av de allra första lajven, när hobbyn började i England.
Han har även varit med och gjort senaste versionen av Runequest och innan dess har han gjort tillbehör till de tidigare versionerna.

Photograf Leif Ershag.

Första anmälningen mottagen!

Då är det bara att invänta resten, för visst kommer ni?
Det kommer att bli en alldeles fantastisk helg och jag är jättepepp! Kom ihåg att ni kan maila in frågor till panelen om skador och boffer, ju fler desto bättre 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Förra årets panel

Skador är skoj!

Det är nu bestämt att Torbjörn Walberg kommer att komma upp till eventet för att hålla i hans föreläsning Skador är skoj.
Föreläsningen handlar om hur riktiga skador ser ut, hur kroppen påverkas av dom och hur vi kan använda den kunskapen på lajv, en väldigt lärorik föreläsning!

Skada
Bild på sminkad skada från förra Januarievent.

Nu kör vi igen!

Så, nu är vi på gång igen. Temat för i år blir Skador, sjukvård och Boffer på lajv. Föreläsare och andra har börjat tacka ja, lokal är ordnad för nästan alla punkter och det känns som att det kommer bli ett awesome event i år!

Ni kan börja anmäla er redan nu, och sen är det bara att tagga.

Boffersvärd